Tätskikt Stockholm

Tätskiktsarbete Stockholm

Vi är auktoriserade takentreprenörer och utför takläggning och takrenovering med tätskikt i Stockholm. Det krävs rätt kompetens och kunskap kring monteringen av tätskikt för att minimera risker med materialet och att det håller tätt. Vi på JW Plåtslageri har gedigen erfarenhet av tätskiktsarbete i Stockholm och vet att dessa typer av tak håller i årtionden och är väldigt kostnadseffektiva för fastighetsägare. Kontakta oss om du vill veta mer om tätskikt i Stockholm med förmånliga tätskiktsgarantier för fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar.

Så lägger vi tak med tätskiktsprodukter

Att lägga tätskikt på tak har tidigare haft ett dåligt rykte om sin livslängd och att det enkelt gick sönder. Idag är det långt ifrån sanningen och numera finns det tätskikt som tål väldigt svåra förhållanden, har lång livslängd och som är gjorda för att läggas på alla typer av tak, från ett modernt platt tak eller låglutande tak till branta tak.

Det är viktigt att använda sig av ett material som är anpassat efter svenska förhållanden. Då taket är den del av ett hus som utsätts för mest slitage är det viktigt att det är tillverkat av hållbart material samt enkelt hålls i gott skick. Tätskiktsprodukter anpassade för tak har ofta slarvigt kallats papp eller tjärpapp i folkmun, men numera kallas det tätskiktsprodukter. Dessa är uppdelade i två kategorier; exponerade tätskikt och inbyggda tätskikt.

Exponerande tätskikt

Ett exponerande tätskikt, eller exponerande tak, är för synliga papptak där vi använder oss av tätskiktsprodukter som tätskiktsmatta som är perfekt som takpapp för låglutande tak eller ett platt tak där man vill ha en slät yta. Vi använder oss även av duk gjord av materialet bitumen som kan exponeras för de svenska väderförhållanden. Vi är utbildade och licenserade av Mataki och vi använder oss av Mataki tätskiktsprodukter.

Med vår långa erfarenhet och kunskap inom takentreprenad i Stockholm är vi experter på att lägga papptak och lägga om låglutande tak. Det vanligaste är att vi jobbar med gasol men på speciella områden jobbar vi med el som värmekälla. Att lägga tätskiktsmatta med el innebär att vi svetsar vi ihop skarvarna med en eldriven varmluftsautomat. Detta minskar brandrisken betydligt då man arbetar utan gasol. Det leder även till att skarvarna blir jämnare och fastigheten skyddas bättre från regn, snö, vind och sol. Och du får ett tak med lång livslängd och är så gott som underhållsfritt.

Inbyggda tätskikt

Inbyggda tätskikt används i terrasser, gårdsbjälklag, parkeringsdäck för att skydda den underliggande konstruktionen från fukt och kemiska ämnen. Materialet måste ofta tåla hög trafikbelastning, rörelser i underlaget och stora temperaturvariationer. Att byta denna typ av tätskikt är kostsamt och det räcker inte bara med material av hög kvalitet, det är lika viktigt att det bli korrekt monterat. Hos oss garanteras du ett professionellt utfört arbete då vi besitter hög kunskap kring hanteringen av inbyggda tätskikt.

Tätskiktsarbete med takduk eller takpapp

Det kan råda delade meningar bland takläggare om det är bäst att använda takduk eller takpapp.  När vi jobbar med tätskiktsarbete i Stockholm använder vi oss först och främst av takpapp. Däremot när det gäller större takentreprenader, till exempel vid nyproduktion och renovering av industrier, lagerhallar och köpcentrum, använder vi oss av PVC takduk.

En takduk är mindre väderberoende än vid montage av andra typer av takmaterial så som skiffertaktegeltak eller när vi som plåtslageri jobbar med plåttak. Därav kan man lättare jobba året runt med dessa entreprenader. Takdukar ger även ett snabbt och säkert montage med mycket hög kvalité och billig totalkostnad.

Tätskiktsgaranti

Som auktoriserad takentreprenör och i samarbete med AB Täktskiktsgarantier i Norden erbjuds ett unikt trygghetspaket till våra slutkunder. Du ska alltid som kund hos oss kunna känna dig trygg i din investering av ett nytt tätskikt på tak. De vanligaste riskerna som kan uppstå med tätskikt är inträngande vatten som kan orsaka fuktskador. Din vanliga hem- och fastighetsförsäkring täcker oftast inte upp denna typ av olyckor, och därmed är det mycket förmånligt att vi kan erbjuda dig en extra tätskiktsgaranti i sådana lägen.   

Försäkringen omfattar allt från material, följdskador till entreprenörens utförda arbete. Totalt garanteras 15 års tätt-tak-garanti samt 5 års materialgaranti. Så när du anlitar oss för tätskiktsarbete garanteras du ett professionellt utfört arbete och lång tätskiktsgaranti.

Önskar ni hjälp med tätskikt/låglutande tak?

Skicka in en förfrågan via kontaktformuläret eller ring in direkt till oss på 08-726 80 50 

 

Kontakta oss

URVAL AV VÅRA KUNDER