Takmålning Stockholm

Målning av plåttak

Börjar taket på din fastighet se slitet ut eller har färgen börjat flagna? Har du ett plåttak så räcker det ibland att måla om taket istället för att byta det. Välkommen att anlita oss på JW plåtslageri när du söker en pålitlig aktör inom takmålning i Stockholm. Vi utför målning av plåttak på fastigheter i Stockholm och dess förorter.

Tak utsätts för hårt slitage och det är helt naturligt att man behöver ge ett plåttak extra omvårdnad med jämna mellanrum. Skiftande temperaturer, nederbörd och stadens föroreningar gör att färgskikten brytes ner eller börjar flagna efter en tid.

Takmålning är en kostnadseffektiv metod för att renovera och förlänga livslängden på plåttak. Genom att rengöra och måla ytan så hjälper behandlingen till att skydda taket mot slitage, smuts och påväxt av alger eller mossa. Ytskiktet stärks och bromsar nedbrytningen av takmaterialet. Har du ett tak som är tätt och i relativt gott skick så bör du absolut överväga att måla om taket istället för att byta ut det.

Vi utför även målning av plåtfasader då även dessa kan behöva få ett lyft och ett förbättrat korrosionsskydd. Välkommen att kontakta oss så kommer vi ut och utvärderar status på din byggnad för att sedan ta fram en tydlig offert på arbetet.

”Takmålning

Så går det till att måla plåttak i Stockholm

När vi målar plåttak i Stockholm så börjar vi alltid arbetet med en grundlig utvärdering. Vi ser över takets status för att se efter om det finns delar som kan behöva repareras först. Befinns skicket vara gott nog så börjar vi processen med att rengöra taket grundligt. Det är viktigt att ha en helt ren yta innan man börjar applicera färgen. Oftast rengörs taket genom högtryckstvätt på ca 270 bar och eventuell efterskrapning. Vid behov så avlägsnas rost med hjälp av stålborstning och ytan behandlas med en rostskyddsfärg. Därefter applicerar vi en skyddande grundfärg för att få så bra vidhäftning som möjligt.

Nästa steg är att applicera två lager täckfärg antingen med pensel, roller eller färgspruta beroende på vilken typ av yta det handlar om. Resultatet blir ett vackert och hållbart tak som är redo för att stå emot omvärldens påverkan.

Materialen anpassas alltid till den typ av plåt som det ska målas på samt till eventuella krav som kan ställas gällande bevarande av historiskt värdefulla byggnader. Med en målning med kvalitetsfärg så kommer taket att vara redo för att motstå tidens tand under lång tid framöver.

Önskar ni hjälp med takmålning i Stockholm?

Skicka in en förfrågan via kontaktformuläret eller ring in direkt till oss på 08-726 80 50

 

Kontakta oss

URVAL AV VÅRA KUNDER