Måla om plåttak

Takmålning Stockholm

Om taket på er fastighet börjar se slitet ut eller färgen börjar flagna är det dags att åtgärda det med att måla takplåten. Att måla om plåttak kan i många fall vara tillräckligt för att förlänga takets livslängd istället för att behöva byta ut hela taket. Välkommen att anlita oss när du söker en pålitlig aktör inom takmålning i Stockholm.

Stockholms plåttak utsätts för hårt slitage och behöver omvårdnad med jämna mellanrum. Allt från väderförutsättningar så som skiftande temperaturer och nederbörd till stadens föroreningar gör att färgskikten bryts ner och börjar flagna efter en tid. Är taket för slitet för att enbart måla takplåt så kan vi även hjälpa dig med takrenovering eller omläggning av plåttak av olika slag. Med över 30 års erfarenhet i branschen vågar vi påstå att vi är ett av de mest erfarna och kunniga plåtslagerier i Stockholm.

Har du ett tak som är tätt och i relativt gott skick så bör du absolut överväga att måla om taket istället för att byta ut det. Målning av plåttak är ett kostnadseffektivt alternativ för ökad livslängd av fastighetens tak. Genom att rengöra och måla takplåt så hjälper behandlingen till att skydda taket mot slitage, smuts och påväxt av alger eller mossa. Ytskiktet stärks och bromsar nedbrytningen av takmaterialet.

”Takmålning

Vår process – måla plåttak

När vi ska måla plåttak börjar vi alltid arbetet med en grundlig utvärdering. Vi ser över takets status för att se efter om det finns delar som behöver repareras innan vi börjar. Finner vi skicket vara bra nog så är vårt standardutförande: att rengöra taket grundligt. Det är viktigt att ytan är rengjord från smuts, fett samt att vi har ett fast underlag att måla på innan man börjar måla på plåt. Taket rengörs genom högtryckstvätt på ca 270 bar och eventuell efterskrapning, så att vi kan måla plåttak fria från flagor och annat som påverkar resultatet. Vid behov avlägsnas rost med hjälp av stålborstning och ytan behandlas med en rostskyddsfärg. Därefter applicerar vi en skyddande grundfärg för att få så bra vidhäftning som möjligt.

 

Nästa steg är att applicera två lager täckfärg antingen med pensel, roller eller färgspruta beroende på vilken typ av yta det handlar om. Materialen anpassas alltid till den typ av plåt som det ska målas på samt till eventuella krav som kan ställas gällande bevarande av historiskt värdefulla byggnader. Med en målning med kvalitetsfärg blir resultatet ett vackert och hållbart plåttak som är redo för att stå emot omvärlden och Stockholm stads påverkan lång tid framöver.

 

Om det är en kulturfastighet vi skall renovera är det ett annat förfarande, speciellt med valet av produkter. Det allra vanligste är att vi målar med en produkt som heter Pentur Kultur som är anpassad för kulturhistoriska miljöer.

 

Måla plåtfasad

Måla plåtfasad är även något vi utför, då även dessa kan behöva få ett lyft och ett förbättrat korrosionsskydd. Välkommen att kontakta oss så kommer vi ut och utvärderar status på din byggnad för att sedan ta fram en tydlig offert på arbetet.

Specialister på takmålning i Stockholm

Ta gärna en titt på några av våra tidigare projekt  där vi har hjälpt fastighetsägare i Stockholm med allt från att lägga om koppartak och plåttak med traditionell bandtäckning till att måla om skyddande plåtdetaljer för att ge dem längre liv.

 

Vi anlitas ofta av större fastighetsägare, kommuner, myndigheter med flera. För att nämna några så har vi bland annat utfört arbeten åt Statens Fastighetsverk, Sophiahemmet och Akademiska Hus - samtliga ägare av kulturhistoriskt värdefulla fastigheter med högt ställda krav på både material och hantverk.

Önskar ni hjälp med takmålning i Stockholm?

Skicka in en förfrågan via kontaktformuläret eller ring in direkt till oss på 08-726 80 50

 

Kontakta oss

URVAL AV VÅRA KUNDER