GreenCoat® färgbelagt stål

Miljö & hållbarhet med GreenCoat® färgbelagt stål

Miljöarbete är viktig för oss, så när vi år 2010 fick förfrågan om att hjälpa SSAB med att vidareutveckla deras färgbelagda stål GreenCoat® med en ny hållbar beläggning, blev vi både glada och stolta. De flesta GreenCoat®-produkter har en biobaserad beläggning baserad på svensk rapsolja, vilket gör GreenCoat® till marknadens grönaste stållösning för tak, fasader och takavvattning. Samarbetet med SSAB har sedan dess varit både spännande och utvecklande. Första uppdraget med GreenCoat® var att klä stora delar av Sophiahemmet i Stockholm. Numera är det nästan uteslutande GreenCoat® som används av samtliga plåtslagare i Stockholm och som läggs på taken när det gäller färgbelagd stålplåt. Ytterligare fördelar med GreenCoat® är att den erbjuds i uppåt 400 olika kulörer, har mycket hög formbarhet och är extra tålig mot väder och vind.GreenCoat® har upp till 50 års teknisk garanti på stålet. Från år 2026 kommer GreenCoat® dessutom att finnas tillgängligt med fossilfritt stål. Det tillverkas i en process som avger vatten istället för CO2 som restprodukt.

För mer information om GreenCoat: www.ssab.se/GreenCoat

Barnhuset i Stockholm

Nyligen slutförde vi en betydande renovering av Barnhuset i Stockholm med hjälp av GreenCoat® färgbelagt stål. Vi designade och skapade 5000 stålblad i färgen Leaf Green för att uppfylla de historiska kraven för denna kulturklassade byggnad. Denna hållbara takrenovering är ett exempel på vår skicklighet och GreenCoat®-stålets höga prestanda.

Vi formade 13 olika bladstorlekar för hand, klipptes och pressades med GreenCoat PLX färgbelagt stål, som valdes på grund av dess höga kvalitet, utmärkta formbarhet och hållbarhet tack vare den biobaserade beläggningen med svensk rapsolja. Barnhuset, designat av arkitekten Kasper Salin 1886, har nu ett tak som är byggt för att hålla i framtiden.

"Vi böjde GreenCoat PLX två gånger och pressade det i falsmaskinen, och ändå finns det inte en enda repa på färgytan. På grund av det hårda klimatet behövde vi ett material av högsta kvalitet för att stå emot snö, vind, regn och is. Detta tak kommer att bestå i 100 år. Därför använder vi främst GreenCoat® i våra takrenoveringar," säger Andreas Holmberg, VD för JW Plåtslageri.

Denna renovering är ett tydligt exempel på hur vi på JW Plåtslageri kombinerar traditionellt hantverk med modern hållbarhetsteknik för att bevara vårt kulturarv.

Önskar ni hjälp av certifierad plåtslagare i Stockholm?

Skicka in en förfrågan via kontaktformuläret eller ring in direkt till oss på 08-768 80 50 

 

Kontakta oss

URVAL AV VÅRA KUNDER